Stap Naar Zonnepanelen

Wij zijn Mike en Evelien . En we wonen in dit huis sinds mei. En we willen graag jullie iets vertellen over onze ervaringen met zonnepanelen .

Subsidie Zonnepanelen

EVELIEN: Voordat ik Mike leerde kennen, was ik al energiezuinig bezig door spaarlampen te nemen en afval te scheiden. En toen ik Mike leerde kennen, was hij dus ook van de energiezuinig. Toen we ons eigen huis hebben gekocht, hadden we zoiets van: Nou, laten we zonnepanelen op het dak gaan leggen. Mike is dat uit gaan zoeken. MIKE: Ik wilde het ook gelijk goed uitzoeken, dus ik heb meerdere offertes aangevraagd. Ik was ook involved met alle andere nieuwe bewoners van ons nieuwbouwproject. En daardoor heb ik met 20 nieuwe bewoners samen een collectieve offerte aangevraagd.

Besparing bij een stroomprijs van 22,5 cent per kWh. Btw op terugvragen Je kunt op de aanschaf en installatie van je zonnepanelen btw terugvragen.

Kwaliteit Zonnepanelen

De huidige rente op een spaarrekening ligt onder de 2 procent. Ook verbetert het energielabel en daarmee de waarde van je woning. Heb je geen spaargeld of wil je liever geld achter de hand houden? om energiebesparing in huis op een andere manier te financieren, zoals de gunstige Energiebespaarlening. > “Op een zonnige dag draai ik gratis wasjes”

Dit is een eenvoudig klusje. Bij 10 panelen van four.700 euro krijg je 760 euro terug, de netto aankoopprijs is dan 3.940 euro. Lees hieronder meer over hoe het werkt. Zonnepanelen gaan zo’n 25 jaar mee. Milieu Centraal rekent uit dat een investering in zonnepanelen vergelijkbaar is met een rente van four Zonnepanelen financieren procent op je spaarrekening .

Door afbouw van de salderingsregeling, valt de opbrengst elk jaar iets lager uit. Als je de panelen koopt in 2020 is de opbrengst in het eerste jaar € 630 en na 25 jaar € 270. Het gemiddelde over 25 jaar is dan € 420.