Uit Welke Soort Zonnepanelen Kan Ik Kiezen?

In eerste instantie zijn er de zogenaamde monokristallijne zonnepanelen. Bij dit type van zonnepanelen is de structuur van het verwerkte silicium opgebouwd uit één groot kristal.

Het Juiste Overstapmoment Met Zonnepanelen

Op het eerste zicht lijkt het misschien niet zo, maar jij als toekomstige eigenaar van de zonnepanelen hebt hier een grote invloed op. Wij hebben de belangrijkste van deze keuzes voor jou op een rij gezet. De eerste keuze legt meteen de basis Zonnepanelen financieren voor de totale kostprijs die voor een systeem wordt aangerekend.

  • Soort paneelPrijzen VoordeelMonokristallijn€ 670 per paneelDeze zonnecellen bestaan in feite uit één kristal.
  • Omdat ze geen kristallen bevatten, zijn ze zeer buigzaam.
  • Ze hebben een zeer hoog rendement, en zijn uitstekend voor kleine daken.

Er kan dus good worden aangenomen dat het gemiddelde rendement van zonnepanelen hoger of iets lager zal komen te liggen. Het spreekt voor zich dat een hoger rendement eveneens automatisch zal resulteren in een beperktere terugverdientijd van de installatie. Laat installateurs je meer vertellen over de mogelijkheden. Het kan voorkomen dat je tijdens een zonnige periode meer energie opwekt dan je verbruikt.

Monokristallijn Zonnepaneel

Als dat gebeurt is het mogelijk om de overtollige energie terug te leveren aan je energieleverancier. Voor het terugleveren van zonnestroom kun je een vergoeding krijgen. Dit wordt ook wel salderen genoemd. Voor meer informatie over dit onderwerp kijk je ook op deze website Zonnepanelen van de Rijksoverheid: Het spreekt voor zich dat de kostprijs van een systeem met zonnepanelen wordt beïnvloed door tal van uiteenlopende factoren.

De bovenstaande berekening zal uiteraard in de komende jaren nog enigszins veranderen. Dit heeft alles te maken met het feit dat de stroomprijs zal veranderen.

De ontwikkeling van deze stof tot een zonnecel die daadwerkelijk bruikbaar is, is kostbaar. Daar staat echter tegenover dat het rendement die de cel weet te realiseren bijzonder hoog ligt. Het gemiddelde rendement van monokristallijn zonnepanelen is dan ook gelegen ergens tussen de 14% en 18%. Daar kunnen de andere type zonnepanelen alleen maar van dromen. 2) Polykristallijne zonnepanelen De tweede mogelijkheid waarover je beschikt zijn zogenaamde polykristallijne zonnepanelen. Bij deze zonnepanelen is er sprake van een structuur van het verwerkte silicium die bestaat uit kristallen van een uiteenlopende grootte.

Ontdek In 60 Seconden Of Jouw Dak Geschikt Is

Voordat je bepaalde zonnepanelen gaat kopen is het dan ook altijd belangrijk om rekening te houden met de verhouding prijs-rendement. In ieder geval hebben wij de vier verschillende soorten zonnepanelen inclusief hun gemiddelde kostprijs alvast voor je opgesomd: