Overweeg je toch om in je financieringsbehoefte te voorzien door een bedrijfslening- of krediet? Hieronder zetten we de mogelijkheden uiteen: waar moet je op letten en wat zijn de voor- en nadelen van iedere financieringsvorm? Een lening afsluiten, zo oud als de wereld

Kosten

een combinatie van beide Bij vermogensfinanciering kan je denken aan: het aantrekken van (early stage) venture capital

In onze privacyverklaring kan je hier meer over lezen. Waarom hebben jullie inzage nodig in mijn banktransacties? Met onze slimme software program analyseren wij je banktransacties om inzicht te krijgen in de cashflow van je ondernemering.

Banken hebben bijvoorbeeld hun voorwaarden aangescherpt en nemen beduidend minder risico’s dan voor de disaster. Wie nog wel een lening krijgt, betaalt hier ook een stevige prijs voor. Voor startende ondernemers is dit een lastige situatie. Zelf gelooft de ondernemer natuurlijk in zijn businessplan, maar de bank durft het niet altijd aan.

Op basis hiervan kunnen wij een inschatting maken van de gezondheid van je bedrijf en een risicoprofiel bepalen. Heb je nog een specifieke vraag?

Sinds 2013 zijn de fiscale voordelen echter komen te vervallen. Deze lening heeft de vorm van een achtergestelde lening. Hierbij hebben andere schuldeisers voorrang op de kredietverlener in kwestie.

een lening van een specifiek overheidsfonds Het uitgeven van obligaties Alle vormen van financiering kennen hun voor- en nadelen

Hoe Werkt Financiering

Dividend betaal je pas na belasting en ‘kost’ het bedrijf daarmee meer. Wat voor welk bedrijf de beste optie is hangt in principe af van de structuur, de strategie en de fase waarin het bedrijf zich bevindt. Maar sinds de financiële crisis van de afgelopen jaren is het niet meer zo makkelijk om aan een bedrijfslening of bedrijfskrediet te komen.