Zakelijk Geld Lenen

Door hier rekening mee te houden, zorg je dat je niet meer leent dan dat je ook kunt aflossen. Zo voorkom je een betalingsachterstand en de daarop volgende boetes.

Er bestaan ook mogelijkheden voor het verkrijgen van een zakelijke lening zonder BKR-examine. De onderneming staat minimaal een jaar ingeschreven bij de KVK Je hebt een boekhouding en balans om te overleggen aan de geldverstrekker.

Banklening

Niet elke kredietverstrekker zal er naar vragen, maar in sommige gevallen wel: een onderpand. Dit dient als garantie voor de aflossing van je bedrijfskrediet.

Zij bieden zakelijke leningen aan zonder dat ze een BKR-toetsing doen. Deze leningen zijn vaak wel wat duurder dan de ‘gewone’ zakelijke leningen. We noemen een aantal namen van kredietverstrekkers die leningen verstrekken zonder een BKR-toetsing.

Zakelijke lening met negatieve BKR-registratie Zoals we hiervoor al aan gaven wordt er lang niet altijd gekeken of je een (negatieve) BKR-registratie op je naam hebt staan. Het BKR houdt leningen van particulieren bij, niet van bedrijven. Het is vaak belangrijker om goede jaarcijfers aan te kunnen tonen. Maar ben je hoofdelijk aansprakelijk voor je onderneming omdat je een eenmanszaak hebt, een VOF of werk je als ZZP’er?

Wanneer je als ondernemer een bedrijf begint is het nodig om te investeren. En investeren kost geld. Dit geld heb je niet altijd ter beschikking. Je kunt er daarom voor kiezen om als starter een zakelijke lening zonder eigen geld af te sluiten.

Totale Looptijd Van De Bedrijfslening

Dit kan in de vorm van een minikrediet, een microkrediet, bij de bank of bij een particuliere investeerder. Een zakelijke lening zonder eigen geld afsluiten bij de financial institution kan met een goed onderbouwd ondernemingsplan en goede jaarcijfers. De meeste ondernemers die een zakelijke lening zonder eigen geld willen afsluiten, kiezen voor een minikrediet. Dit is een lening tot 1500 euro, die je binnen 62 dagen weer afbetaald. Je hebt hierbij niet te maken met een BKR-toetsing, verplichte jaarcijfers of omzet.