Wanneer we beide mogelijkheden met elkaar vergelijken zien we dat bij een zakelijke lening, het te lenen bedrag hoger ligt. Een zakelijk krediet heeft echter weer als voordeel dat het veel sneller en flexibeler is. Een afgelost deel van een zakelijke lening is niet meer beschikbaar voor het bedrijf. Bij een zakelijk krediet kun je altijd weer aanspraak maken op het volledige potje. Studiekeuze hulp, hoe gaat het in zijn werking Previous Een bedrijfsevenement regelen doe je zo Next

Deze Voorwaarden Zijn Uitsluitend Van Toepassing Indien Hiernaar Op Het Polisblad Wordt Verwezen

Zo investeer je geld, tijd en moeite in je project. Ook is het belangrijk om goed te bedenken op welke manier je een eventuele further financiering gaat realiseren. Daarover vertellen we je in dit artikel meer. Het afsluiten van een zakelijke lening is één van de opties als bedrijfsfinanciering. Deze inkomende geldstroom wordt vooral gebruikt, wanneer er een flinke som geld nodig is. Denk hierbij aan de aanschaf van nieuwe machines, het in gebruik nemen van nieuwe systemen of aankoop van een nieuw pand. Bij een zakelijke lening betaal je over een van tevoren afgesproken termijn het geleende bedrag terug.

Meer Succes Met Een Bedrijfskrediet

Wanneer we het hebben over een zakelijke lening, spreken we dan ook van een lineaire aflossing. Een andere optie is een zakelijk krediet. Hierbij stelt de kredietverstrekker een potje geld beschikbaar, die je altijd kunt aanroepen. Deze soort financiering is ideaal, wanneer je op korte termijn geld nodig hebt.

Hoe langer deze looptijd is, hoe lager het maandelijks af te lossen bedrag. Het wordt over het algemeen geadviseerd om met de looptijd rekening te houden met de levensduur zakelijke financiering van het aan te schaffen product. Naarmate het af te lossen bedrag lager wordt, betaal je steeds minder. Dit komt doordat je rente betaald over het af te lossen bedrag.

De bedrijfsfinanciering ‘even’ bij de financial institution te regelen is er in de meeste gevallen niet meer bij. Als gevolg hiervan is de complexiteit van financieringsvraagstukken enorm toegenomen.

Dit kan voorkomen wanneer jij zelf rekeningen moet betalen, maar nog steeds wacht op het moment dat je eigen klanten hun factuur voldoen. Maar ook voor zaken als voorraadfinanciering is een zakelijk krediet een uitstekende keuze. Een zakelijk krediet geeft jou als ondernemer veel vrijheid. Je kunt namelijk op ieder gewenst moment gebruik maken van het beschikbare krediet. Bovendien betaal je alleen rente over het bedrag dat je daadwerkelijk geleend hebt. Een zakelijk krediet wordt afgesloten voor een periode van een jaar. Na dit jaar bekijk je samen met de kredietverstrekker of een nieuw krediet tot de mogelijkheden behoort.

Franchisegever worden / franchise starten FinanciënBenodigde investering Het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering Als ondernemer bent u continu bezig met de groei van uw onderneming. Om deze ambities te realiseren is de kans groot dat er een bedrijfsfinanciering nodig is. De financieringsmogelijkheden zijn legio en er komen er nog steeds meer bij.