De effecten zijn terug te zien in de rapporten van de Europese Centrale Bank. Nota bene in een periode dat de economie weer begon te draaien.

Bedrijfsleningen Zonder Gedoe

In hun zakenmodel calculeren ze in dat een aanzienlijk deel van de zzp-klanten in de financiële problemen zal raken. Daarom is de lening zo duur. ‘Als de rentepercentages hoog genoeg zijn lukt het altijd’, weet Van Teeffelen. ‘Je hebt dan zo’n grote risico-opslag dat je er altijd wel uitkomt.’ en Ferratum hebben nog een voordeel.

Verliezen die rechtstreeks terug te voeren waren op het feit dat er te makkelijk gefinancierd werd.’ Voormalig directeur Klemann is het hier niet mee eens. ‘We hebben niet vrolijk gestrooid met kredieten, maar wel meer verstrekt dan de financial institution zou doen.’ Sinds het bestaan van Bizner is het gesternte boven bankenland veranderd.

Regeling Voor Zelfstandig Ondernemers

‘Veel banken draaien eromheen. Ze doen alsof ze kleine bedrijven willen financieren, maar ze vragen om zoveel zekerheden en gegevens dat duidelijk is dat ze dat eigenlijk niet willen’, zegt Van Teeffelen. De reden: het verstrekken van krediet aan de onderkant van de markt kost relatief veel controlewerk en levert de banken per verstrekte euro weinig op. Dat wil zeggen: zolang de banken die controle niet versoepelen en automatiseren, zoals Yeaz dat doet.

Haar oudste zoon heeft ze naar boven gestuurd, zijn zusje speelt verplicht buiten. Rifka schaamt zich voor wat ze ziet als haar eigen fout. Daarom wil ze niet met haar echte naam in het artikel. Halverwege 2016 valt voor haar alles verkeerd. Een aantal klanten gaat failliet, terwijl het stel net moet betalen voor een naar de haven verscheepte container vol etenswaar.

‘Het was abrupt, maar niet onverwacht’, zegt voormalig Rabobank-werknemer Michiel Werkman. De senior accountmanager grootzakelijk was een van de vroege critici van het kleinzakelijke internetkrediet. ‘Er werden te veel verliezen geleden.

Gerelateerde Informatie Over Zakelijke Leningen

Bij banken kunnen ze niet terecht voor een krediet. De branche is ‘te risicovol’, is het antwoord.