De alternatieve soorten zakelijke financiering zijn: Geld lenen bij familie en vrienden Geld lenen bij familie en vrienden kan een uitkomst zijn. Maak wel altijd goede afspraken over het geleende bedrag en stel een contract op. U wilt voorkomen dat er ruzie over geld ontstaat.

Kosten

De gemiddelde Seed Business Angels fonds investering ligt tussen de € 1-three miljoen. Een MKB-krediet is een zakelijke lening van minimaal € 50.000 en maximaal € 250.000 voor startende en bestaande ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Crowdfunding voor bedrijven Crowdfunding is een alternatieve manier van financieren waarbij u geld kunt ophalen bij een groter publiek.

Business Angels zijn particuliere investeerders of ondernemers die veelbelovende ondernemingen financieren. Zo’n investering is vaak een aandeleninvestering, soms een zakelijke lening, en bedraagt meestal tussen de € 50.000 en € 750.000.

Een Seed-fonds is een speciaal fonds van Business Angels, dat zich specifiek richt op bedrijfsfinanciering voor innovatieve starters. Een financieringsaanvraag doet u bij het fonds zelf. Dat kan vanaf ongeveer € 200.000 en vrijwel altijd tegen een percentage van aandelen.

Wilt u een grotere bedrijfslening, dan moet u kunnen aantonen dat u het geleende bedrag ook kunt terugbetalen. De soorten bankleningen zijn:

Wat Is Een Investeringskrediet?

Dit gebeurt meestal online via een platform. Dat is een website waar u uw idee kunt presenteren en bedrijfsfinanciering kunt ophalen. Het is zowel interessant voor een startend als een bestaand bedrijf. Bij factoring en debiteurenfinanciering betaalt een bank of factoringmaatschappij (de issue) grotendeels de facturen die u verstuurt. U krijgt het bedrag van uw factuur direct van hen.

En krijgt dus snel betaald. Daarna zal de issue ervoor zorgen dat uw klant hem betaalt.