‘Iemand uit de incassowereld haalt zijn geld wel terug.’ Ook Nederlandse bedrijven steken hun teen in het water. ) niet van geld magazine voorzien.

Bedrijfsleningen Zonder Gedoe

Een paar uur later heeft de zzp’er het gevraagde geld al op zijn rekening staan, zij het dat hij inmiddels besloten heeft om de lening te beperken tot duizend euro. Kostenplaatje: maar liefst forty four,9 procent per jaar. zich stort op de pas ontdekte groeimarkt: kleine ondernemers in kredietnood, en dan met name zzp’ers. Ook OPR Bedrijfskrediet en B2Businesslening van Ferratum zijn de laatste twee jaar actief geworden in klein zakelijk krediet.

De helft van de kleine ondernemers is financieel analfabeet, stelt Van Teeffelen. ‘Ze zien de kosten per maand en denken: dat is de rente, klaar.

Opr-bedrijfskrediet Nl

Sterker: hij heeft überhaupt geen aantoonbare betaalervaring. Het programma becijfert dat Van der Starre maximaal een krediet van veertienduizend euro mag verstrekken. De jaaromzet van slechts twintigduizend euro is geen beletsel.

Voor telefoneren met journalisten heeft Kisner geen tijd, laat hij weten. Zijn klanten typeert hij op zijn website staccato in vier vragen: wil uw financial institution u niet helpen? En vindt u dat niet okay? Ook uw vrienden en familie snappen er niets van? Dat Scandinavische kredietverstrekkers en Nederlandse opportunisten zich richten op zzp’ers is niet toevallig.

Snel Zakelijk Krediet – Direct Beschikbaar – Eenvoudig Online Aanvragen

Veel zzp’ers zijn echter meer veredelde particulieren dan financieel zelfredzame ondernemers, vindt lector Van Teeffelen. ‘Ze denken in veel gevallen web als een consument en weten niet goed wat ze aan het doen zijn. Alles boven de 25 procent op jaarbasis is naar mijn mening een woekerrente. Daar moet iedereen heel erg argwanend tegenover staan. Maar ze denken: who cares, ik heb dat geld nodig.’