Waarom Opr Bedrijfskrediet?

Aan het einde van de looptijd moet je het geleende geld weer terugbetalen. In Europa zijn bedrijven erg afhankelijk van bankkrediet. In de VS is het veel gebruikelijker om obligaties uit te geven. Met Nxchange kan je ook gemakkelijk en voordelig een obligatie uitgeven om geld op te halen. Het voordeel van het uitgeven een obligatie boven het aangaan van een bedrijfslening zit hem vooral in de kosten: je hoeft minder rente te betalen dan bij een bank.

Regeling Voor Zelfstandig Ondernemers

Dit komt doordat de obligatielening (meestal) verdeeld is over meerdere schuldeisers. Zoals je ziet zijn er verschillende varianten van bedrijfsleningen en bedrijfskredieten beschikbaar voor ondernemers. Je kunt terecht bij particulieren, banken en de overheid. Ook kan je de schuld over meerdere mensen verdelen, in de vorm van een obligatielening.

Sparen & BeleggenGeld InvesterenBeleggen Succesvol Beleggen: 10 Tips Beleggen voor Beginners SpaarrekeningFinanciële Buffer Succesvol Beleggen in P2P

De overgang van starter naar gevestigde onderneming wordt gelegd bij een driejarig bestaan. Het aanvragen van een borgstellingskrediet verloopt via de eigen bank en valt samen met het aanvragen van de bedrijfslening. Daarom moet de onderneming wel door de kredietwaardigheidstoets van de betreffende financial institution heen komen. Hiervoor leent zij geld op de kapitaalmarkten.

Allereerst moet je jezelf zoals gezegd afvragen of je jouw bedrijf wilt financieren met schulden en/of eigen vermogen en in welke verhouding. Heeb je deze keuze eenmaal gemaakt, dan kan je, afhankelijk van het stadium waarin jouw bedrijf zich bevindt, kiezen voor een krediet, (micro)lening of obligatie-uitgifte. Misschien kom je zelfs wel in aanmerking voor een innovatiekrediet. Mocht je daarnaast ook gebruik willen maken van risicodragend vermogen, kijk dan eens naar de mogelijkheden voor een aandelenuitgifte, bijvoorbeeld through Nxchange.

publiek verzekerde zorg Voor starters gelden further mogelijkheden.