Bij de GO staat de Staat garant voor eighty% of ninety% van het bedrag van de lening. Dit laatste proportion geldt voor mkb’ers met een jaaromzet tot € 50 miljoen.

Kosten

Bedrijfshulpverlening (BHV) Jaarverslag en jaarrekening Contact met de Belastingdienst Werkkostenregeling (WKR) Inkomen uit sparen en beleggen (field three)

‘Banken doen alles wat mogelijk is om bedrijven die vóór de coronacrisis gezond waren door deze disaster heen te helpen’, aldus NVB-voorzitter Chris Buijink. ‘Banken doen veel, maar kunnen helaas niet iedereen helpen. Deze disaster zal littekens achterlaten.’ De komende tijd verwachten de banken een verdere toename van het leningbedrag, nu de overheid de garantieregelingen heeft versoepeld en uitgebreid. De overheid biedt ruimere ‘coronagaranties’ via de GO-regeling en de BMKB.

Aanmerkelijk belang (box 2) Vennootschapsbelasting (VPB)

Wet op de ondernemingsraden (WOR) Overheidsgarantie op bedrijfslening gretig gebruikt

Kredietverstrekking door ondernemers Alles wat u moet regelen vanwege corona De financiële en fiscale coronamaatregelen op een rij Banken coulant voor ondernemers in coronatijd Door redactie van FA Rendement

Voor deze regeling is de looptijd vorige week opgeschroefd van 2 naar four jaar. Voor een bv is wel de eis dat de meerderheidsaandeelhouder ook persoonlijk borg staat voor een deel van de lening.

Advies Of Begeleiding Nodig?

Home