Let op: In deze tijdelijke bijstandsregeling voor zelfstandig ondernemers was tot en met 31 mei 2020 (Tozo 1) geen sprake van een vermogens- of partnertoets. Voor de regeling die geldig is van 1 juni tot en met 30 september (Tozo 2) wordt het partnerinkomen wel getoetst. Als het huishoudinkomen boven het sociaal minimal komt, kunt u geen aanspraak maken op Tozo 2-uitkering levensonderhoud.

Bedrijfsmaterieel

Gemeentelijke financiële maatregelen voor ondernemers (waaronder zzp’ers) Op deze pagina vindt u informatie voor ondernemers over de gemeentelijke financiële maatregelen in verband met het coronavirus. De informatie verandert op dit moment nog voortdurend. Wij raden u daarom aan de nieuwsberichten en deze pagina in de gaten te houden. Bij de Rijksoverheid is er ook een speciale web site opgezet met informatie voor ondernemers in verband met corona.

Vooral een snelle afhandeling. Tijdens de aanvraag zijn de kosten ook heel transparant. De terug betaling wordt er rekening gehouden dat je als klant niet moeilijkheden gaat krijgen.

Veelgestelde vragen over financiële maatregelen. Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) Zelfstandigen kunnen, through een versnelde procedure, aanvullende inkomensondersteuning krijgen voor levensonderhoud. Deze vult het inkomen aan tot het sociaal minimum en hoeft niet te worden terugbetaald. De hoogte van de inkomensondersteuning is afhankelijk van het inkomen en de huishoudsamenstelling en bedraagt maximaal €1500 per maand (netto).