Daar komt nog de rente overheen. Het kan zijn dat een bedrijfslening niet boetevrij vervroegd afgelost mag worden. Ook hier moet rekening mee worden gehouden bij het berekenen van een dergelijke lening.

Een bedrijfslening kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Bij het aanvragen van deze lening vraagt de verstrekker in de meeste gevallen wat het doel is van het geld. Het antwoord op deze vraag heeft gevolgen voor het te lenen bedrag en de flexibiliteit van de lening. Er kan gekozen worden voor een vaste looptijd of een flexibele lening, waarbij geld afgelost en geleend kan worden.

Bedrijfsmaterieel

Lees hier alles over het berekenen van een zakelijke lening → Bijkomende kosten van een bedrijfslening De kosten van een bedrijfslening kunnen een belangrijke overweging zijn bij de keuze.

Het aanvragen en afsluiten van een bedrijfslening kan in de meeste gevallen online. Het aanvraagformulier wordt ingevuld en opgestuurd door de ondernemer, waarna de bank of verstrekker van de lening deze controleert. Vaak is binnen 24 uur al duidelijk of er een akkoord is.

Deze kosten kunnen veelal vooraf en online berekend worden. Een zakelijke rekening wordt terugbetaald in periodieke kosten en extra kosten. Periodieke kosten zijn de maandelijkse aflossing en de rente die daar overheen komt. Extra kosten zijn de afsluitprovisie voor de lening en eventuele boetes, bijvoorbeeld voor eerder aflossen of voor omzetten van de lening. Hoe hoog deze extra kosten zijn, kan vooraf niet precies worden berekend.

Hoe Werkt Financiering

Bij de lening hoort een maandelijks bedrag dat afgedragen moet worden om de lening af te betalen. Dit wordt de maandlast genoemd. Deze maandlast wordt in de meeste gevallen afgerond en kan dus iets verschillen van het precieze bedrag.