Bedrijfsmaterieel

U kunt ook aankloppen bij de overheid voor hulp. Die hulp kan de vorm aannemen van een kapitaalparticipatie (aandelen), een waarborg of een lening.

Bedrijfskrediet Zonder Bkr

In sommige gevallen kiezen ze daarom voor een alternatieve financieringsvorm: ze gaan voor bepaald project on-line geld inzamelen bij het grote publiek. Crowdfunding Crowdfunding is het ophalen van geld bij een grote massa kleine investeerders of donateurs. Crowdfundingprojecten die op zoek zijn naar financiering… Speurgids Ondernemen & Innoveren 2018.

Het Vlaamse overheidsbudget voor Economie, Wetenschap & Innovatie Bedrijfsfinanciering voor de aflossing korte passiva Een situatie waarin dit kan voorkomen is als je korte activa (geld dat je binnen een jaar moet krijgen) kleiner is dan je korte passiva.

Hulp van familie, vrienden of kennissen Als u zelf onvoldoende eigen middelen hebt om een lening te krijgen, dan kunt u misschien een beroep doen op familie, vrienden of kennissen. Misschien kunt u mensen uit uw omgeving, de zogenaamde ‘Family, Friends & Fools’, bij uw project betrekken.

Het loont de moeite na te gaan of ook uw gemeente dat doet. Starten met kennis van zaken Cofinanciering Voor starters en bestaande ondernemingen Voordelige lening van de overheid met cofinanciering Startlening Voor werklozen en werkzoekenden die zelfstandige willen worden Voordelige lening van maximaal 30.000 euro en additional begeleiding Startende ondernemers of andere organisaties hebben het soms moeilijk om de traditionele financieringskanalen aan te boren.

Wilt u graag een lening afsluiten bij de financial institution, maar kunt u onvoldoende waarborgen voorleggen? Dan is de Waarborgregeling misschien iets voor u. Via de Waarborgregeling van de Vlaamse overheid kunt u ervoor kiezen om tot seventy five% van het krediet dat u aangegaan bent, te laten waarborgen door de overheid. Je zoekt risicokapitaal?