Voor dit jaar wordt een krimp van het bruto binnenlands product tussen eight en 12 procent verwacht. Volg alle updates in onze nieuwsapp› Vandaag om 19:55 Veroordeelde Franse extremist op eerste rij Vlaamse 11 juliviering Vandaag om 19:50 Video Slachtoffers overgoten met zuur en benzine bij home invasion Vandaag om 19:07LIVE CORONA.

Vandaag om 13:36Rood weekend op de weg richting zuiden Vandaag om 12:31 Waar mag u op reis? Wat bij terugkeer uit risicogebied?

Kosten

De rentetarieven in de eurozone houdt de ECB onveranderd. Hier heeft de centrale bank sowieso niet veel speelruimte meer, need de tarieven staan al jaren op een historisch laag niveau. De ECB verwacht dat de coronacrisis een zware influence zal hebben op de economieën in de eurozone.

Door op ‘Akkoord’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van deze cookies. Meer informatie over de cookies vindt u in onze Privacyverklaring.

Vandaag om 19:46Lichaam gevonden in zoektocht naar vermiste Glee-actrice Vandaag om 19:04Bekende Hongkongse activist Nathan Law naar Londen gevlucht

ECB-voorzitter Christine Lagarde liet eerder al uitschijnen dat ze van plan was om additional geld in de economie te pompen. De omvang van het opkoopprogramma zou ‘zo breed en zo lang als nodig aangepast worden’, klonk het eind april.

ECB gaat bijna dubbel zoveel staats- en bedrijfsleningen opkopen De Europese Centrale Bank (ECB) gaat haar programma voor de opkoop van schuldpapier fors uitbreiden. Daarmee wil ze de rente voor overheden en bedrijven laag houden, en zo de economie aanzwengelen. De ECB koopt massaal staats- en bedrijfsleningen op om de economie te ondersteunen in het licht van de coronapandemie.