Zo heeft u een eerlijk beeld van de werkelijke opbrengst die u van zonnepanelen op uw eigen dak magazine verwachten. Hoeveel kan ik besparen met zonnepanelen? Zonnepanelen verdienen zichzelf in de meeste gevallen binnen 7 à eight jaar terug. Alles wat de panelen hierna opwekken is pure winst.

Zonnepanelen Kopen?

Niet alleen het vermogen van de panelen is belangrook. Ook het type omvormer, de oriëntatie van uw dak en de locatie van uw woning hebben invloed op hoeveel uw panelen opwekken. Dit laatste komt doordat de Nederlandse kust gemiddeld iets meer zonuren per jaar ziet dan het oosten van het land. Gemiddeld brengt 1Wp in Nederland zo’n 0,88 kWh stroom per jaar op, wat betekent dat een gemiddeld paneel van 290Wp jaarlijks zo’n 255kWh opwekt. Het gemiddelde huishouden gebruikt in Nederland zo’n 3000 kWh stroom per jaar, wat dus met 12 zonnepanelen kan worden opgewekt. Wilt u niet de gemiddelden kennen, maar juist goed weten hoeveel zonnepanelen in uw situatie zouden opleveren? In ons energieadvieshouden wij rekening met al de hierboven genoemde factoren.

Waarom Zonnepanelen: Verduurzamen Én Besparen

In plaats van één centrale omvormer krijgt in dit geval ieder paneel zijn eigen omvormertje. Hierdoor presteert ieder paneel altijd op de top van zijn kunnen. Dit type omvormers is vooral geschikt voor installaties met een beperkt aantal zonnepanelen. Een goed alternatief voor iets grotere installaties is de omvormer met energy-optimizers. Net als bij een traditionele string-omvormer wordt in dit geval één omvormer voor de hele installatie gebruikt. Verschil is dat ieder paneel een eigen optimizer krijgt. Deze zorgen er web als micro-omvormers voor dat ieder paneel op zijn top kan presteren.

Ure Zonnepanelen

Zo krijgt u leuke additional inzichten, en weet u indien er onverhoopt een paneel kapotgaat gelijk waar het probleem zit. Hoe weet ik hoeveel energie Zonnepanelen huren mij op gaan leveren? De opbrengst van zonnepanelen is van veel factoren afhankelijk. Allereerst heeft het paneel zelf een bepaald opwekvermogen dat wordt uitgedrukt in Wattpiek . Hoe hoger het Wp per paneel, hoe hoger de potentiele opbrengst van de panelen. Tegenwoordig is zo’n 270 tot 300 Wp per standaard paneel van 1 bij 1,60m normaal.

Zonnepanelen Op Jouw Dak!

Dit zorgt ervoor dat de opbrengst per paneel door het minst producerende paneel bepaald wordt. Dit kan veel invloed hebben op de totale opbrengst wanneer er schaduw op één paneel valt, of wanneer één paneel onverhoopt kapot gaat. Ander nadeel is dat string-omvormers minder lang mee dan micro-omvormers of omvormers met power-optimizers. Micro-omvormers zijn een iets duurdere oplossing.

Bijkomend voordeel van micro-omvormers en omvormers met optimizer is dat u de opbrengst per paneel (actual-time) kunt monitoren. Bij traditionele string-omvormers kunt u de opbrengst alleen voor de installatie als geheel meten.

Er zijn ook excessive performance panelen beschikbaar met vermogens van Zonnepanelen 330, 350, of zelfs meer Wp per paneel. Deze panelen zijn echter wel een stuk duurder.