Ook heeft een huis met een gunstiger energielabel. Dit energielabel is sinds 1 januari 2015 verplicht als je een huis wilt kopen, verkopen of verhuren. Mocht een nieuwe koper daarin niet geïnteresseerd zijn, dan kun je eenvoudig de panelen meenemen en op je nieuwe woning plaatsen. Subsidie of goedkope lening mogelijk Veel gemeenten en provincies stimuleren de aanschaf van zonnepanelen.

Zonnepanelen Verzekeren

De ene provincie verschaft leningen voor dit doel tegen een zeer geringe rente, andere overheden subsidiëren de aanschaf van zonnepanelen. Lees hierover meer bij het kopje subsidie.

Zonnepanelen verhogen de waarde van je woning Zonnepanelen dragen bij aan een energie-neutrale woning. Dit verhoogt de waarde van je woning, omdat bij verkoop de nieuwe bewoner aanzienlijk lagere woonlasten heeft.

Solaredge Zonnepanelen

De zo genoemde salderingsregeling. Zonnepanelen financieren zijn onderhoudsarm Zonnepanelen hebben nauwelijks onderhoud nodig. 1 á 2 keer per jaar schoonmaken of afspoelen om het rendement op peil te houden. Zonnepanelen hebben geen draaiende onderdelen in tegenstelling tot windmolens. Gedurende 30 jaar leveren ze hun stroomproductie, ook op bewolkte dagen.

Dan is het geen moeilijke keus waar je het beste je geld aan het werk kunt zetten. Bovendien zijn de neerwaartse risico’s ook beperkt. De zon zal morgen en overmorgen ook nog wel opkomen en elektriciteit zullen we in lengte van dagen nodig hebben.