Banken zien vraag naar bedrijfskrediet toenemen 28 april 2020 door Accountancy Vanmorgen Over het eerste kwartaal van 2020 rapporteerden Nederlandse banken een stijging in de vraag naar leningen voor ondernemingen. Voor het tweede kwartaal verwachten banken dat de vraag naar bedrijfskrediet ook toeneemt.

Bedrijfsleningen Zonder Gedoe

In zulke geval kunt u op zoek gaan naar risicokapitaal. De brochure ‘U zoekt risicokapitaal?

Wilt u graag een lening afsluiten bij de financial institution, maar kunt u onvoldoende waarborgen voorleggen? Dan is de Waarborgregeling misschien iets voor u. Via de Waarborgregeling van de Vlaamse overheid kunt u ervoor kiezen om tot 75% van het krediet dat u aangegaan bent, te laten waarborgen door de overheid. Je zoekt risicokapitaal? Overzicht risicokapitaalverschaffers in Vlaanderen 2019

‘ van het Agentschap Innoveren en Ondernemen geeft u een overzicht van het risicokapitaalaanbod in Vlaanderen. U kunt ook aankloppen bij de overheid voor hulp. Die hulp kan de vorm aannemen van een kapitaalparticipatie (aandelen), een waarborg of een lening.

Er is een toenemende behoefte aan liquiditeit bij bedrijven door de gevolgen van de coronamaatregelen. Dat blijkt uit resultaten van de Bank Lending Survey (BLS), meldt De Nederlandsche Bank.